Connect with us

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni

1. Kişisel veri nedir, kim işler?
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 3. maddesi uyarınca kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade eder. ‘Mabi İletişim Yayıncılık Gıda Turizm San. Tic. Ltd. Şti.:’ (‘Şirket’), 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca “veri sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi kanuna uygun olarak kaydedecek, saklayacak, güncelleyecek, işleyecek ve üçüncü kişilere açıklayabilecek ve aktarabilecektir.

2. Kişisel verileriniz hangi amaç ile işlenebilir?
Aşağıda tek tek belirtmiş olduğumuz toplanan kişisel verilerinizden;

Kimlik Bilgisi Verileri;

Kanunlarda açıkça öngörülmesi (m.5/2.a)
Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (m.5/2.ç)
Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (m.5/2.c)

İletişim Bilgisi Verileri;

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (m.5/2.c)
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (m.5/2.a)
Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (m.5/2.ç)

Finansal Bilgi Verileri;

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (m.5/2.c)
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (m.5/2.a)
Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (m.5/2.ç)

Fiziksel Mekân Güvenlik Bilgisi Verileri;

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (m.5/2.c)
Kanunlarda açıkça öngörülmesi (m.5/2.a)
Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (m.5/2.ç)
Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (m. 5/2.d)
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (m. 5/f)

Hukuki İşlem Bilgisi Verileri;

Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (m.5/2.ç)

Özel Nitelikli Kişisel Veri;

İlgili kişinin açık rızası (m.5/1) kişisel veri işleme şartları dahilinde;
• Altyapibasket.com internet sitemiz ve ileride kurulabilecek sair internet sitelerimiz üzerinden otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak,
• Altyapibasket.com internet sitemiz ve ileride kurulabilecek sair internet sitelerimiz üzerinden otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak,
• Altyapibasket.com internet sitemiz üzerinden yapılan alışveriş esnasında kullanıcı cihazlarından otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak,
• Altyapibasket.com internet sitemizde cihazlarınızla iletişim sağlayan çerezler (“Çerez”) kanalıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak (çerezlerle ekseriyetle anonim veri toplanmaktadır),
• Çeşitli sosyal medya kanalları üzerinde Şirket adına işletilen hesaplar (“Sosyal Medya”) kanalıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak,
• Şirket tarafından yönetilen çağrı merkezlerimiz (“Çağrı Merkezi”) kanalıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözlü ve elektronik olarak,
• Şirket tarafından kurulan ve yönetilen tüm satış ve pazarlama ağı aracılığıyla e-mail kanalıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak,
• Sözleşmeler, mailleşme ve kullanıcı cihazları aracılığıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözlü, elektronik ve yazılı olarak,
• Şirket ziyaretçilerinden sözlü veya elden kartvizit alınması yoluyla yazılı olarak,
• Şirket adına faaliyette bulunan ve satış ve pazarlama ağında görev alan çalışanlarımız kanalıyla, satış ve pazarlama kapsamında otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözlü, yazılı veya elektronik olarak,
• Şirketimiz veya Şirketimiz adına veri işleyen gerçek ya da tüzel kişiler tarafından farklı hukuki sebeplere dayanarak, internet sitesi, elektronik posta, mobil haberleşme yolları, mobil uygulamalar üzerinden otomatik veya otomatik olmayan yollarla elektronik olarak,
• Reklam yönetim kanalı vasıtasıyla, panel ortamında fiziksel olarak,
• E-posta adreslerimiz üzerinden yürütülen yazışmalar, Şirket faaliyetlerine yönelik sair amaçlarla gönderilen kısa mesajlar veya multimedya mesajları dâhil sair iletişim yöntemleri ile her türlü iletişim aracı kanalıyla,
• Şirket’e ait veya Şirket bünyesinde olmayıp üçüncü kişiler tarafından kurulan veya faaliyette bulunan tüm hizmet satış ve pazarlama ağı kanalıyla, satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetler kapsamında otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözlü, yazılı veya elektronik olarak,
• Şirket tarafından veya Şirket bünyesinde olmayıp üçüncü kişiler tarafından kurulan veya faaliyette bulunan tüm sair hizmet satışı sonrası hizmetler ağımız kanalıyla otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözlü, yazılı veya elektronik olarak,
• Şirket’in hizmet verdiği yahut hizmet aldığı grup şirketleri, iş ortakları, üretici firmalar veya hizmet/ürün tedarik ettiği firmalar, online satış platformları, bayiler, çözüm ortağı kurum ve kuruluşlar gibi üçüncü kişiler kanalıyla,
• Tarafınızca internet siteniz, sosyal medya yahut sair Kişisel Verilerinizi alenileştirdiğiniz kanallar üzerinden otomatik veya otomatik olmayan yollarla sözlü veya elektronik olarak,
• Şirket Wi-Fi sistemine bağlanan misafirlerin kullandığı cihazlardan sistem üzerindeki log kayıtlarının tutulması aracılığıyla elektronik olarak,
• Şirkete veya bayilere gelen ziyaretçilerden güvenlik gerekçesiyle IP Kamera sisteminden kameralar aracılığıyla elektronik olarak,
ve yukarıda sayılanlar ile bunlara ileride eklenebilecek sair kanallar vasıtasıyla otomatik yahut otomatik olmayan yollarla, sözlü, yazılı veya elektronik şekilde toplanan veriler aşağıda belirtilen nedenler ve amaçlara uygun şekilde işlenebilecektir.
İşbu Aydınlatma Metni’nde anılan kanallardan, anılan yöntemlerle toplanan Kişisel Verileriniz aşağıdaki amaçlar dâhilinde Şirket tarafından işlenmektedir:

• KVKK Madde 5.2 ve Madde 6.3 kapsamında;
Kişisel Verilerinizi kural olarak açık rızanıza istinaden işlemekteyiz. Ancak KVKK kapsamında izin verilen istisnai hallerde açık rızanız olmaksızın da Kişisel Verileriniz işlenebilmektedir. Bu kapsamda (i) kanuni yükümlülüklerimizi (vergi mevzuatı, tüketicilerin korunmasına yönelik mevzuat, borçlar kanunu, ticaret kanunu ve sair mevzuattan doğan yükümlülükler gibi) yerine getirmek amacıyla, (ii) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız halinde (iii) bir sözleşmenin kurulması veya ifası amacıyla, (üyelik sözleşmeleri, alım satım sözleşmeleri, ürün yahut hizmet satışı, ürün ve hizmet tedarik edilmesi, teslimi gibi yükümlülüklerimizin ifası kapsamında ve ilgili düzenleme kapsamında atfedilebilecek her türlü sair işlemeler örnek verilebilir) (iv) hizmete yönelik soru ve şikâyetlerinizin alınması, size cevap verilebilmesi, teslimat gerçekleştirilmesi ve gerektiğinde olası bir uyuşmazlıkta bunların kullanılması gibi hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek amacıyla, (v) satış ve satış sonrası hizmetler kapsamında kayıtların delil olarak tutulması kapsamında yapılan işlemler ve ilgili düzenleme kapsamında atfedilebilecek her türlü sair işlemeler yoluyla bir hakkı tesis etmek veya korumak amacıyla, (vi) temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermemek kaydı ile maliyet azaltımı, kaynakların verimli kullanımı, çağrı merkezi hizmet kalitesinin gözlemlenmesi, güvenliğinizin sağlanması ve size sunulan hizmetin kalitesinin ölçülmesi, bu kapsamda ilettiğiniz taleplerinizin değerlendirilmesi ve çözüme kavuşturulması gibi işlemler gibi meşru menfaatlerimizi korumak amacıyla; Kişisel Verilerinizi işlemekteyiz. Ayrıca alenileştirdiğiniz kişisel verilerin KVKK’da belirlenen sınırlarla da işlenmesi açık rızanızı gerektirmemektedir. Sosyal Medya kanalları, internet siteniz ve sair mecralarda alenileştirmiş olduğunuz Kişisel Verileriniz tarafımızca işlenmesi ve ilgili düzenleme kapsamında atfedilebilecek her türlü sair işlemeler bu duruma örnek gösterilebilir. Bunun haricinde açık rızanızı gerektiren bir işleme yapılacağı durumda ayrıca açık rızanız alınacaktır.

Yukarıdaki kanallardan, yine yukarıda ifade edilen yöntemlerle toplanan Kişisel Verileriniz KVKK Madde 5.1 ve Madde 6.2 kapsamında açık rızanızın alınması şartı ile aşağıdaki amaçlarla da işlenebilir:
i. İletişim, reklam ve pazarlama, ürün/hizmet teklifi, her türlü bilgilendirme, promosyon ve satış faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla,
ii. İletişim, reklam hedefleme ve pazarlama arşivi oluşturma ve ileriye dönük tarihlerde olası işbirliklerinde irtibat kurabilmek amacıyla,
iii. Sözleşme yönetiminin sağlanması amacıyla,
iv. Fuar ve etkinliklerde katılımcıların bilgileri, alan giriş izinleri, etkinlik sözleşmeleri oluşturma amacıyla, İnternet sitemizde kullanıcılarımıza daha iyi hizmet sunabilmesi ve hizmetlerimizin iyileştirebilmesi,
v. Müşterilerimizin ilgi alanlarına ve tercihlerine yönelik tarafımızca veya topluluk şirketlerimiz tarafından geliştirme çalışmaları yapılabilmesi,
vi. Şirket’in, İştirak Şirketlerinin ve Şirket ile iş ilişkisi kurmuş veya iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini,
vii. Şirket tarafından sunulan ürün, hizmet ya da ticari faaliyete bağlı olarak sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması;
viii. Şirket’in ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçları,
ix. Şirket güvenliğinin sağlanması için ziyaretçi kayıtlarının tutulması amacıyla,
x. Satış, tele-satış, online satış ve pazarlama faaliyetleri için yapılacak başta sizlere özel reklam, kampanya, avantajlar ve diğer faydaların sunulması ve sair pazarlama ve Müşteri İlişkileri Yönetimi çalışmalarının yürütülmesi amacıyla,
xi. İletişim ve pazarlama faaliyetlerinin devamlılığını sağlamak amacıyla,
xii. İnternet Sitelerini ziyaretiniz esnasında kişiye özel içerik sağlanması amacıyla,
xiii. İnternet reklamcılığı, targeting, re-targeting, çapraz satış, kampanya, fırsat ve ürün/hizmet reklamları gibi size özel ürün ve hizmetlere yönelik fırsatların sunulması amacıyla,
xiv. İnternet Sitesi üzerinden ücretsiz İmge üyeliği oluşturulması amacıyla,
xv. Yeni ürün ve hizmet modellerinin oluşturulması amacıyla,
xvi. Elektronik ticari iletilerin (bülten, kampanya, newsletter, müşteri memnuniyet anketleri, ürün ve hizmet reklamları gibi) gönderimi amacıyla,
xvii. Hediye, bülten ve promosyon ve sair dergi/süreli yayın gönderimi amacıyla,
xviii. Kurumsal iletişim ve bu kapsamda sair etkinlik ve davetlerin düzenlenmesi ve bunlar hakkında bilgilendirme yapılması amacıyla, toplantı katılımı başvuru, giriş ve ilgili tüm işlemlerin yapılması ve gerekli diğer toplantı bildirim işlemlerinin tamamlanması, Kongre/Sempozyum, bilimsel ve eğitsel toplantılara katılımı için yapılan işlemelerin yürütülmesi amacıyla,
xix. Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizin fiili imkânsızlık nedeniyle rızanızı açıklayamayacak durumda olmanız, bir sözleşmenin kurulması veya ifası, hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması, temel hak ve özgürlüklerinize zarar vermeksizin, meşru menfaatlerimizin korunması amacıyla, verileriniz işlenmektedir.

3. İşlenen kişisel verileriniz kimlere ve hangi amaçla aktarılabilir?

Toplanan kişisel verileriniz;

• Yapılan alışveriş esnasında kullanıcı cihazlarından reklam, iletişim ve pazarlama faaliyetlerinde bulunulması,
• Şirketimiz tarafından yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi,
• İş birimlerimiz tarafından gerekli operasyonel faaliyetlerin yürütülmesi,
• Şirketimizin, İştirak Şirketleri’nin, Şirketimizle ve İştirak Şirketleri ile iş ilişkisi kurmuş veya iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini,
• İştirak Şirketlerine hukuki ve ticari konularda destek alınması,
• Kurulan sözleşme kapsamında ürünlerin teslim edilmesi,
• Şirketimizin ve İştirak Şirketleri’nin insan kaynakları politikaları ve süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi amaçlarıyla;
a. İş ortaklarımıza,
b. Tedarikçilerimize,
c. Şirket yetkililerine,
d. İştirak şirketlerine,
e. Kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere,
KVK Kanunu’nun 8. ve 9. Maddeleri uyarınca aktarılabilecektir.

4. Kişisel verilerinizi hangi hukuki sebeple ve hangi yöntemle topluyoruz?

Kişisel verileriniz Şirketimiz tarafından bu Aydınlatma ve Rıza Metninin 2. maddesinde belirtilen hukuki sebeplerle, internet sitesine giriş ile ücretsiz üyelik oluşturmada; çağrı merkezi ve müşteri ilişkileri ile iletişimde; şirket merkezi ziyaretinde; fiziki ve elektronik ortamda, sözlü veya yazılı olarak toplanmaktadır. Toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’na uygun olarak ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin 2. ve 3. maddelerinde belirtilen amaçlarla da işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

5. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Kişilere ve/veya Yurtdışına Aktarılması

Şirketimiz kişisel verileriniz, yukarıda belirtilen amaçlarla, işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’ni onaylamanız ile verdiğiniz açık rızanız kapsamında işleyebilecektir. Bu veriler Şirket tarafından yasal mevzuat gereğince ve/veya kurulan sözleşmeler kapsamında tarafınıza çeşitli yan hak ve menfaatler sağlanması için gerekli olması halinde yurtiçi ve yurtdışı ile paylaşılabilecektir. Ayrıca işbu veriler, Şirketimiz tarafından yasalarda öngörülen kayıtların tutulması ve denetim faaliyetlerinin icrası amacıyla işlenebilecek ve paylaşılabilecektir. Şirket tarafından kişisel verileriniz, reklam faaliyetlerinin yürütülmesi, satış sözleşmesinin kurulması, düzenlenmesi, tekliflerin oluşturulması, bunlara ilişkin gerekli işlemlerin icrası, ürün ve hizmetlerinin sunulabilmesi, iyileştirilmesi, ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili taleplerinizin yerine getirilmesi ve bu kapsamda gerekli işlerin yürütülmesi, icra edilen faaliyetlerin ilgili mevzuata ve Şirket politikalarına uygun şekilde yürütülebilmesi, açık rızanızın varlığı halinde ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili olarak tarafınızca iletişime geçilmesi, ürün/hizmet teklifi, her türlü bilgilendirme, reklam-tanıtım, promosyon, satış ve pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi, Şirketimiz ve Şirket’in iştirak şirketleri ile birlikte pazarlama faaliyetlerinde bulunulması, portföy çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bununla ilgili olarak ürün ve hizmetlerimize ilişkin tekliflerin paylaşılması, müşterilerimizin ilgi alanlarına ve tercihlerine yönelik tarafımızca veya topluluk şirketlerimiz tarafından geliştirme çalışmaları yapılabilmesi, Şirket’in, İştirak Şirketlerinin ve Şirket ile iş ilişkisi kurmuş veya iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, Şirket tarafından sunulan ürün, hizmet ya da ticari faaliyete bağlı olarak sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması, mobil uygulamamızda kullanıcılarımıza daha iyi hizmet sunabilmesi ve hizmetlerimizin iyileştirebilmesi ile Şirket’in ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması amaçları gibi amaçlar kapsamında, KVKK’nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak, iş ortaklarımıza, İştirak Şirketlerimize, tedarikçilerimize, kanunen yetkili kamu ve amacı gerçekleştirmek için gerekli görülen üçüncü kişilere aktarılabilecektir.

6. İletişime ilişkin işlenen kişisel verileriniz nelerdir?

İşbu Aydınlatma ve Rıza Metninin 2. Maddesinde belirtilen nedenlerle, Şirketimize ait kurumsal e-posta adreslerinin içerikleri, web sitesi üzerinden kaydedilen iletişim bilgileriniz ve kullandığınız siteye giriş yaptığınız iletişim araçları IP bilgileri, Şirket ve/veya yetkilendirdiği kişi(ler) tarafından, ayrıca haber verilmeksizin ve uyarıda bulunulmaksızın her zaman takip altında tutulabilmekte, Şirket yetkili, çalışanları, çağrı merkezi ve müşteri ilişkileri çalışanları ile yapılan yazışmalar ve iletişim kayıtları yedeklenebilmekte, raporlanabilmekte ve gerekli durumlarda detaylı incelemelere tabi tutulabilmektedir. Ayrıca reklam iletişimi ve pazarlama faaliyetlerini sürdürebilmek amacıyla web sitesi veya uygulama üzerinden kullanıcı cihazları aracılığıyla izinli üyelere ait lokasyon bilgileri verilerin toplanabilmektedir.

7. Kişisel Verileriniz ne kadar süre ile işlenmektedir?

İşbu Aydınlatma Metni’nde anılan kanallar vasıtasıyla Şirket ile paylaşmış olduğunuz Kişisel Veriler, KVKK başta olmak üzere Kişisel Verilerin korunmasına ilişkin mevzuata ve diğer mevzuatta zorunlu kılınan sürelere uygun şekilde her halükârda yukarıdaki meşru amaçlar ortadan kalkmadığı müddetçe işlenecektir.

8. 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca haklarınız nelerdir?

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu md. 11 uyarınca;
• Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
• Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini, düzeltme işleminin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• Yasal sınırlar hariç olmak üzere Kanunun 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, silme ve yok etme işleminin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
• İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kendiniz aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
• Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

9. Veri sorumlusuna nasıl başvuracaksınız?

Yukarıda sayılan haklarınızı, yazılı olarak ıslak imzalı şekilde veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından şirketimize daha önce bildirilen ve şirketimiz sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle şirketimize iletebilirsiniz.

Yazılı olarak yapılacak başvurular için başvuru adresi “Mabi İletişim Yayıncılık Gıda Turizm San. Tic. Ltd. Şti. İdealtepe Mah. Gürgen Sok. Yeşilköşk Apt. No:4 D:3 Maltepe / İstanbul”dur. Kişisel veri sahibinin kendisi dışında bir kişinin talepte bulunması için konuya ilişkin olarak kişisel veri sahibi tarafından başvuruda bulunacak kişi adına düzenlenmiş özel vekâletname bulunmalıdır.
Şirketimize iletilen usulüne uygun talepler en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Cevabın on sayfadan fazla olması halinde, on sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise veri kayıt ortamının maliyeti talep edilebilir.

Şirketimiz tarafından kişisel verilerimin işlenmesine ilişkin bilgilendirmeleri içeren “Kişisel Verilerinin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Ve Rıza Metni” incelenmek üzere tarafınızla paylaşılmış ve incelemeye sunulmuştur.